Header

“Marea Coaliţie pentru Crearea de Locuri de Muncă în Domeniul Digital”

March 5th, 2013 | Posted by admin in Informaţii

Comisia Europeana a lansat “Marea Coaliţie pentru Crearea de Locuri de Muncă în Domeniul Digital”, ca un parteneriat între mai multe părţi interesate, în vederea reducerii decalajului dintre oferta şi cererea de practicieni în domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (ICT), în Europa. Scopul este inversarea tendinţei de declin şi creşterea ofertei de practicieni ICT.

Oracle împărtăşeşte angajamentul Comisiei Europene de promovare a bazei de competenţe ICT în Europa, ca un element esenţial în pregătirea Europei pentru economia bazată pe cunoaştere a secolului 21, adresând şi problema creşterii alarmante a şomajului în rândul tinerilor, în multe părţi ale Uniunii Europene. La conferinţa de lansare a Coaliţiei, organizată de Comisie, la Bruxelles, Oracle Academy s-a alăturat Marii Coaliţii pentru Crearea de Locuri de Muncă în Domeniul Digital, angajându-se să fie vârful de lance al unei iniţiative care să adune laolaltă reprezentanţi ai industriei ICT, Ministere ale Educatiei, asociaţii relevante şi organisme de certificare, pentru a sprijini predarea informaticii. Puţine materii vor deschide atât de multe uşi pentru studenţi în Secolul 21, precum informatica şi ingineria.
Anul trecut, Oracle Academy a sprijinit peste 364.000 de studenţi, din întreaga Uniune Europeana, cu granturi în valoare de 450 de milioane de euro, constând în programe de tehnologie de ultimă generaţie, care să îi pregăteasca pe studenţi pentru viaţă şi profesie. Furnizăm o gamă completă de software, planuri de studii, tehnologie, pregătire universitara, suport şi certificare profesională. Oracle continuă să investească, prin intermediul Oracle Academy, pentru a ajuta guvernele din întreaga Europă să adreseze problema decalajului în creştere de competenţe ICT şi să furnizeze studenţilor aptitudini utile pentru obţinerea unui loc de muncă, în toate statele membre ale Uniunii Europene.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>