Header

CloudSME – simulări în cloud pentru IMM-uri

June 5th, 2014 | Posted by admin in Informaţii

cloudSMENoi experimente pentru inginerie şi producţie.

Dezvoltarea unei noi idei de afaceri sau investiţia în noi tehnologii şi metode constituie o provocare majoră pentru companii. A simula un proces ori un sistem sau a proiecta un model folosind un software de simulare înseamnă să-i pretestezi comportamentul, astfel încât să corespundă cu sistemul real. Simularea va evita astfel investiţiile neinspirate, permiţând companiilor să detecteze în avans punctele slabe şi erorile din fluxul de lucru sau din produse.

CloudSME este un proiect european (FP7) ce are ca principal scop aducerea companiilor mici şi mijlocii mai aproape de cloud computing. Proiectul va dezvolta o platformă de simulare în cloud, care le va permite în special IMM-urilor ce activează în domeniile de inginerie şi producţie să folosească tehnologia de simulare ca serviciu (SaaS, one-stop-shop, pay-per-use). Astfel, aceştia nu vor fi nevoiţi să facă investiţii masive în licenţe software, hardware-ul aferent şi mentenanţă, ci doar vor folosi beneficiile simulării pentru a-şi îmbunătăţi productivitatea.

Simularea software poate îmbunătăţi semnificativ poziţia acestor IMM-uri prin reducerea costurilor şi livrarea un procese mai eficiente de dezvoltare, producţie, achiziţii, logistică şi financiare. Totuşi, până în prezent, adoptarea simulării software de către IMM-uri a fost redusă, din cauza unor bariere precum preţurile hardware-ului, costurile de licenţiere şi expertiza tehnică. CloudSME dezvoltă o platformă unică, one-stop-shop, pentru software de simulare, bazată pe cloud, care diminuează semnificativ aceste bariere, permiţând o adoptare mai largă a software-ului de simulare în rândul IMM-urilor din zona de inginerie şi producţie. Furnizorii de software de simulare ca serviciu pot folosi platforma ca Platform-as-a-Service (PaaS), având astfel posibilitatea de a crea rapid aplicaţii personalizate, în cloud, pentru clienţii lor – IMM-urile amintite – care îşi vor vedea aplicaţiile customizate rulând ca Software-as-a-Service (SaaS) în cloud.

Pentru a obţine un impact mai mare al soluţiei de simulare CloudSME, proiectul solicită participarea a până la zece noi beneficiari încadraţi ca IMM într-un stat membru al UE sau un stat asociat FP7. Aceşti noi beneficiari trebuie să fie
– un IMM care are ca obiect de activitate ingineria şi producţia şi care necesită software de simulare pentru a îmbunătăţi eficienţa acestor activităţi, şi care va folosi serviciile de simulare software susţinute de CloudSME sau
– un consorţiu ce integrează cel puţin un IMM furnizor de software de simulare şi unul sau mai multe IMM-uri ce activează în inginerie şi producţie care vor folosi software-ul de simulare al furnizorului.

Ca noi beneficiari CloudSME, furnizorii de software de simulare trebuie să-şi adapteze software-ul de simulare la platforma CloudSME şi să-l implementeze pe aceasta şi să ajute IMM-urile să creeze aplicaţii de simulare pe platforma CloudSME folosind software-ul lor.

În ceea ce priveşte IMM-urile din domeniul ingineriei şi producţiei, ca noi beneficiari CloudSME, acestea trebuie să-şi definească cerinţele activităţilor de business care să fie susţinute de simularea pe platforma CloudSME, să contribuie la crearea aplicaţiilor de simulare care să le susţină activitatea, să coopereze cu furnizorii de tehnologie şi software de simulare din cadrul platformei CloudSME, să utilizeze aplicaţia de simulare în activitatea curentă şi să ofere feedback cu privire la îmbunătăţirile înregistrate.

Data limită de înscriere în proiectul CloudSME este 25 iunie 2014, cererile urmând a fi trimise prin email la opencall@cloudsme.eu.

Mai multe detalii sunt disponibile la adresa http://cloudsme.eu/opencall.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>