Header

Serviciul Cloud Scout for SME a fost lansat la nivel european

July 16th, 2014 | Posted by admin in Informaţii

cloud-watchDIGITALEUROPE și Deutschland sicher im Netz (DsiN), un parteneriat german public-privat axat pe securitate IT, au lansat EU Cloud Scout – un serviciu online destinat să ajute IMM-urile în adoptarea cloud computing în activitatea lor.

www.cloudwatchhub.eu/cloudscout

Serviciul a fost lansat în cadrul unui eveniment, la Bruxelles, la care a participat și Comisarul European pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes.

EU Cloud Scout invită IMM-urile să completeze un chestionar confidențial prin intermediul căruia să fie identificate principalele întrebări și îngrijorări legate de tranziția la cloud.

După completarea chestionarului, Scout furnizează informații practice și complete despre cloud computing, adaptate fiecărei companii în parte.

EU Cloud Scout se bazează pe versiunea germană a Cloud Scout lansată în urmă cu un an de către DsiN împreună cu Neelie Kroes. Acest serviciu gratuit s-a bucurat de un interes considerabil din partea IMM-urilor germane.

Serviciul european va fi lansat gratuit, pentru început în Austria, Ungaria, Belgia, Spania, Marea Britanie și Finlanda, pe lângă Germania, dar scopul este de a-l face disponibil în toate celelalte țări din UE.

“Sunt încântată că această inițiativă se extinde la nivelul Europei”, a spus doamna Kroes. “Cloud-ul oferă organizațiilor reduceri uriașe de costuri și oportunități de creștere. IMM-urile sunt coloana vertebrală a economiei europene așa că este vital să le ajutăm să treacă la cloud computing,” a adăugat ea.

Comisia estimează că adoptarea pe scară largă a cloud computing poate duce la o creștere a PIB-ului UE cu 160 miliarde euro pe an și la crearea a cca. 3,5 milioane de locuri de muncă până în 2020.

Cele 20 de milioane de IMM-uri din UE sunt mai lente decât marile companii în adoptarea cloud computing. Aproximativ 23% dintre IMM-urile cu mai puțin de 100 de angajați sunt indecise dacă să utilizeze servicii de cloud. Acest lucru se datorează în principal îngrijorărilor care țin de securitatea IT și de viața privată.

“Multe companii mici și mari sunt nesigure în privința riscurilor și oportunităților oferite de cloud computing. Cel mai adesea motivul îl reprezintă lipsa cunoștințelor adecvate. EU Cloud Scout este gândit să ajute IMM-urile să înțeleagă mai bine avantajele dar și problemele legate de  securitatea IT și de viața privată, când este vorba despre afacerile lor”, a explicat Dr. Christian P. Illek, Președintele DsiN.

“Ne bucură faptul că atât de multe țări au participat la lansare, permițând milioanelor de IMM-uri din Europa să obțină mai multe informații despre cloud computing”, a spus Peter Olson,  Președintele DIGITALEUROPE.

DsiN: Inițiativa, independentă de produse și furnizori, Deutschland sicher im Netz e.V. (Germania sigură pe Internet) este un punct central de contact pentru consumatori și IMM-uri. Din DsiN fac parte companii, asociații și asociații comerciale. Acestea își aduc contribuția la întărirea securității IT. Ministerul Federal de Interne și-a asumat patronajul DsiN începând din iunie 2007.

www.sicher-im-netz.de

DIGITALEUROPE reprezintă industria digitală din Europa. Printre membrii săi se regăsesc unele dintre cele mai mari companii globale de IT, telecomunicații și produse electronice de consum, precum și asociații naționale din toată Europa. DIGITALEUROPE își dorește ca cetățenii și companiile europene să beneficieze din plin de tehnologiile digitale iar Europa să crească, să atragă și să susțină cele mai bune companii digitale la nivel global.

www.digitaleurope.org

CloudWATCH își propune să contribuie la o piața europeană de servicii care să stimuleze oportunitățile pentru companii și pentru cetățeni. Scopul este accelerarea adoptării cloud computing în rândul organizațiilor publice și private din Europa, prin promovarea de povești de succes și oferirea de sfaturi practice despre de ce, când și cum să se treacă la cloud. Pentru a asigura libertatea de alegere în cloud, CloudWATCH promovează profile standard și ghiduri practice despre standarde relevante și scheme certificate. Acest fapt va ajuta la implementarea celor mai bune practici pentru cloud-uri interoperabile. CloudWATCH este finanțat prin cel de-al 7-lea program cadru al Comisiei Europene.

www.cloudwatchhub.eu

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>