Header

Ministerul pentru Societatea Informaţională şi Centrul de Guvernare Electronică din Republica Moldova vor colabora pentru proiecte de e-guvernare

January 29th, 2015 | Posted by admin in Informaţii

logo_guvernÎn perioada 26-27 ianuarie, la invitaţia Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI), Centrul de Guvernare Electronică din Republica Moldova a avut o serie de întâlniri la Bucureşti cu înalţi reprezentanţi ai MSI, ai Ministerului Finanţelor Publice (MFP), ai ANAF şi ai Agenţiei pentru Agenda Digitală a României (AADR) pentru schimb de experienţă şi, totodată, în vederea identificării unor interese şi proiecte comune în domeniul e-guvernării.
“În prezent lucrăm la finalizarea unei liste de proiecte şi interese comune pe care le dorim de la această colaborare. Cred că va fi un parteneriat cu rezultate foarte bune şi concrete pentru ambele părţi: pentru Moldova din perspectiva perioadei de preaderare la Uniunea Europeană, iar pentru România de aplicare a unor modele testate de e-guvernare. Luăm în calcul inclusiv realizarea unor proiecte comune regionale, iniţiative pe care Uniunea Europeană la salută, dorind să creeze o mai bună competitivitate în spaţiul european”, a declarat ministrul pentru Societatea Informaţională, Sorin Grindeanu.

La rândul său, Stela Mocan, Directoarea Centrului de Guvernare Electronică din Republica Moldova a subliniat ”Republica Moldova este deschisă pentru o colaborare cu partenerii din România pe segmentul e-Guvernare. Astfel, vom avansa împreuna în proiectul nostru de transformare digitală a sectorului public şi vom implementa obiectivele paneuropene privind Agenda Digitală a UE 2020.”
Guvernul României a încheiat în iunie 2011 un Memorandum de Înţelegere cu Republica Moldova în domeniul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei şi, în septembrie 2013, un protocol de colaborare cu ministerul de resort din Republica Moldova care întăreşte bunele relaţii bilaterale şi cooperarea în acest domeniu.
Centrul de Guvernare Electronică este o instituţie publică înfiinţată la iniţiativa primului ministru, în august 2010 (aflată în subordinea Cancelariei de Stat), care îşi propune modernizarea Tehnologică a Guvernării până în 2020, şi are drept scop primar dezvoltarea utilizării, de către instituţiile publice, mediul de afaceri şi cetăţeni, a potenţialului oferit de tehnologiile digitale. Proiectele de e-Transformare a Guvernării sunt finanţate de către Banca Mondială.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>