Header

Big Data, în atenţia Parlamentului European

March 23rd, 2016 | Posted by admin in Informaţii

Parlamentuleuropean_logoParlamentul European a adoptat pe 10 martie propriul raport privind Big Data, inițiativă salutată de DIGITALEUROPE.
Raportul solicită un cadru legal uniform și în perspectivă pentru protecția datelor, pentru a încuraja creșterea și inovația. De asemenea, pledează în favoarea fluxurilor de date eficiente și deschise, o piață globală pentru cloud computing și standarde compatibile la nivel internațional. Toate acestea sunt condiții necesare pentru ca Europa să poată beneficia pe deplin de Big Data. „În rezoluția sa adoptată astăzi, Parlamentul European recunoaște rolul important pe care Big Data îl joacă în tranformarea digitală în curs a industriei și societății, precum și în construirea competitivității Europei”, a spus John Higgins, Director General of DIGITALEUROPE.
„Prin solicitarea unei piețe deschise și globale pentru cloud computing și standarde compatibile la nivel internațional, Parlamentul European recunoaște importanța naturii transfrontaliere a economiei bazată pe date. Sper că instituțiile UE vor urma direcţia globală subliniată de Parlament în acest raport, când vor aborda noi măsuri subliniate în strategia privind piața unică digitală”, a mai spus acesta.
Piața fragmentată a datelor din prezent trebuie abordată printr-un cadru legislativ progresiv, care mai degrabă să încurajeze și să stimuleze decât să restricționeze dezvoltarea tehnologiilor Big Data. Din păcate, reglementarea The General Data Protection Regulation, agreată în decembrie anul trecut, a introdus noi restricții pentru aplicațiile Big Data și nu a furnizat abordarea armonizată a datelor care a fost promisă inițial.
„Europa va avea o singură șansă pentru a realiza piața unică digitală. Stabilirea unui cadru adecvat pentru tehnologiile existente și emergente, precum cele care susțin Big Data, va fi crucial pentru acest obiectiv important. Eșecul în această direcţie va împinge Europa pe banda digitală lentă, în timp cele alte regiuni din lume o vor lua înainte”, a mai spus John Higgins.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>